onsdag 4 mars 2015

Äventyr Italien. Labyrintspel i Pippiparken.

I På äventyret idag gick vi ner till Pippiparken. Där spelade vi Labyrint (barnprogram) Didalous hade gömt livspuckar i parken. Barnen delades upp i fyra lag och letandet började.





"Hjälp Taurus kommer och sprutar slaim på oss"

Lagen är samlade. Alla livspuckarna är hittade.

Efter lunchen fick lagen ta sig över slaimbanan. Det gällde att inte ramla i slaimet, för då åkte barnen in i slaimsugen.




Slutligen var det dags för final. Lagen gick in till Diadlous för att  spela memory. De fick fem sekunder på sig att komma ihåg bilderna. 

Det gällde att komma ihåg rätt, annars släcktes livspuckarna. 

Diadlous tycker inte om barn och avskyr att förlora, därför försökte han lura barnen att ta fel kort.



Alla barnen lyckades vinna över Didalous och därmed erövrade de skatten med slaimbollar. Under prisutdelningscermonin fick alla möjlighet att byta ut sina slaimbollar mot medaljer.



Läroplanen i förskolan säger att "Leken är viktig för barnens utveckling och lärande. Ett medvetet bruk av leken för att främja varje barns utveckling och lärande ska prägla verksamheten i förskolan. I lekens och det lustfyllda lärandets olika former stimuleras fantasi,, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande samt förmåga att samarbeta och lösa problem. Barnet kan i den skapande och gestaltande leken få möjligheter att uttrycka och bearbeta upplevelser, känslor och erfarenheter." 
Lpfö 98/10 s. 6

 



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar